We zijn verheugd om jullie, onze community en vaste bezoekers, eindelijk weer in onze zalen te kunnen ontvangen. Vanaf woensdag 1 september kan er via onze website voor een fysieke plek in de zaal weer gereserveerd worden, zowel bij Pakhuis de Zwijger alsmede in New Metropolis Zuidoost en Nieuw-West. We starten met minder plaatsen in de zaal, maar met dezelfde ambities, kwaliteit van de programma’s, sprekers en gasten! Van belang is dat de komende tijd de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en sprekers hierbij voorop staat. Een aantal zaken die goed zijn om te weten:

  • Onze zalen mogen in eerste instantie voor tweederde van de oorspronkelijke capaciteit worden ingezet. Op deze manier is de placering in al onze zalen ruim opgezet, volgens de gestelde RIVM-regels en met respect voor ieders wensen.
  • Bij entree wordt aan alle bezoekers gevraagd het Coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl.
  • Doordat we deze toegangscheck doen hoeft er in de zaal geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.
  • Toegang krijgen tot je plekje in de zaal, krijg je pas na reservering via onze website.
  • Vanwege de toegangscheck is het belangrijk dat je 30 minuten van tevoren aanwezig bent.
  • Ook ons eetcafé is vanaf 1 september weer geopend van 9.00 – 00.00! Wel is een zitplaats binnen en buiten op het terras verplicht en moet de 1,5 meter gerespecteerd worden.

Wat is een Coronatoegangsbewijs?

Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Het Coronatoegangsbewijs kun je als volgt verkrijgen:

  • TESTBEWIJS – Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via https://www.testenvoortoegang.org/ maak je een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in je buurt.
  • VACCINATIEBEWIJS – Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. Vanaf 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • HERSTELBEWIJS – Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Op de site van de Rijksoverheid kun je terecht voor de stappen die je dient te ondernemen om van je test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen.

 

Comment on this article
Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit programma? Bekijk dan onze veelgestelde vragen
Samengesteld door
Fenno Verdaasdonk
Hoofd Marketing en Communicatie
Dit artikel gaat over