Terwijl het in veel buurten in het land met het ingaan van de avondklok op straat onrustig was en er rellen plaatsvonden, bleven de jongeren in Zuidoost – ondanks de oproepen die de ronde deden op social media om de straat op te gaan – thuis. Stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing gaat in gesprek met een aantal initiatiefnemers die de straat op gingen om te voorkomen dat jongeren na 21.00 de deur uit gingen. Wie zijn zij en wat kan de rest van Nederland leren van hun doeltreffende aanpak?

Pakhuis de Zwijger zendt dagelijks online programma's uit via de LIVECAST. Meepraten kan via de Zoom link in je reserveringsmail.
Met in dit programma onder anderen
Marjorie de Cunha
Directeur Buro Just March & oprichter The Impact Academy
Gilma Laurence
Voorzitter Stichting SES
Kunta Rincho
Cultureel-maatschappelijk ondernemer, muzikant, communitybuilder en antiracisme-activist
Lidy Blijd
Oprichtster van Stichting Human Empowerment
Meteen na het eerste weekend van de avondklok verschenen de eerste berichten op Telegram en andere sociale media waarin gevraagd werd om de dinsdag na het intreden van de avondklok ’s avonds naar Station Bijlmer Arena te komen om daar te gaan rellen. Vrijwel direct werden er tegenberichten verspreid met de boodschap ‘De Bijlmer zegt nee!!!!’. Buurtbewoners, jongerenwerkers, creatieven, activisten en ook jongeren zelf hebben zich ingezet om de rellen te voorkomen.

Onder andere Gilma Laurence, Marjorie De Cunha, Lidy Blijd en Kunta Richo gingen op eigen initiatief de straat op om jongeren aan te spreken en te vragen om naar huis te gaan. Ook sociale media werd ingezet. Zo ging Défano Holwijn live op zijn Instagram en is nu de drie uur durende Insta Live-show FC Avondklok gestart – met inmiddels meer dan 40.000 live kijkers! – om het thuisblijven een stuk leuker te maken  Een groot succes omdat het lukt de jonge kijkers onderdeel van de show te laten zijn.
Mediapartners
ProgrammareeksTalk & Show Zuidoost

In een wekelijkse Talk & Show live vanuit New Metropolis Zuidoost in de Amsterdamse Poort gaat stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing in gesprek met betrokken bewoners en ondernemers van het stadsdeel. Over het verleden, het heden, maar vooral over de toekomst. Over wat er niet goed gaat, beter kan, en anders moet. We delen ervaringen en emoties, praten over de kracht en schoonheid van Zuidoost, over de kwetsbaarheden én over hoe we samen sterk staan om een nieuwe generatie kinderen in een veilige omgeving gelijkwaardige kansen te geven.