De ontwikkeling naar korte ketens is al jaren aan de gang. Maar in 2020 komt de versnelling vanuit onverwachte hoek: door de coronacrisis krijgt lokaal voedsel ineens een enorme boost. Lokale boeren en voedselproducenten die hun afzet niet meer kwijt konden aan horeca, gingen op zoek naar creatieve oplossingen om hun producten direct te verkopen aan de consument. Ook de consument raakt zich steeds meer bewust van het belang van lokaal voedsel en de vraag naar producten van Nederlandse bodem groeit. Heeft de korte keten de toekomst? Waar is het wel en waar is het niet een antwoord op? Hoe kunnen we gezamenlijk de beweging richting een nieuw voedselsysteem versterken? In dit programma verscherpen we samen met experts, boeren, chefs en ondernemers de uitdagingen, knelpunten en kansen.

© wandverslag.nl

Dit programma is ontwikkeld door
Sara De Boer
Programmamaker Duurzame Stad
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator
ProgrammareeksDe Hongerige Stad

Voedsel heeft een grote maatschappelijke waarde. Deze programmareeks geeft een nieuwe kijk op de rol van ons voedsel en op de stedelijke ontwikkeling en werkgelegenheid. Voedsel speelt een prominente rol in de wijze waarop steden hun toekomst plannen. Ook de gemeente Amsterdam heeft een voedselvisie waarin wordt beschreven hoe voedsel gerelateerd is aan gezondheid, sociale participatie, duurzaamheid, economie en educatie. Welke nieuwe verbindingen kan ons voedsel maken in de stad?