Het is voor de jongere generaties een tijd van grote onzekerheid. Corona heeft situaties op school, thuis en op straat moeilijker gemaakt. Een baan op niveau vinden is lastig. Een betaalbaar huis in de stad lijkt nog verder weg dan ooit. Ondertussen zien we ook in de politiek en de media de samenleving polariseren.  

Dit programma kun je weer fysiek bezoeken in onze zaal. Had je een online reservering en wil je toch fysiek komen? Annuleer dan je reservering en reserveer opnieuw voor een fysieke plek. Wij werken met de CoronaCheck-app voor toegang.

In deze 18e editie van Jong Amsterdam focussen we ons op een specifieke groep in de stad: kwetsbare meiden. Wat maken jonge meiden in Amsterdam mee en hoe kunnen we er als stad voor ze zijn? Met de meiden zelf en met schrijvers, hulpverleners en ambtenaren gaan we hierover in gesprek.

Jong Amsterdam is een programmareeks waarin we thema’s bespreken die spelen onder jongeren in Amsterdam. Zeker in tijden van corona is het belangrijk om de stemmen van jonge mensen uit de stad ruimte te geven.

ProgrammareeksJong Amsterdam

Hoe is het om in Amsterdam op te groeien? Wie zijn ‘de Amsterdamse jongeren’? Wat willen ze? Kan Amsterdam brengen wat deze jongeren nodig hebben? We nodigen jongeren en jongerenorganisaties uit om in gesprek te gaan over wat de stad Amsterdam jongeren te bieden heeft.