Henk “Hanky Panky” Schiffmacher (69) ‘owns’ de titel tattoo artist. Hij staat als kunstenaar al decennia aan de internationale top in zijn discipline met de huid als zijn canvas en de naald als zijn penseel. Vele wereldberoemde artiesten kwam langs in zijn Amsterdamse winkel voor zijn handtekening op hun huid: van de Red Hot Chili Peppers tot Keith Haring en van Herman Brood tot Anouk. Op 4 februari volgen we globetrotter Henk op een reis door zijn carrière die hem tot in alle uithoeken van de wereld bracht, op zoek naar kennis en inspiratie. En zoals altijd laten we een Dutch Talent aanschuiven die deze master bewondert: ‘old school apprentice’ Daan van Hooff (21). We spreken met hen over creatie, ambacht en ondernemerschap.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Henk Schiffmacher
Opgeleid tot reclameschilder haalt Henk zijn inspiratie van over de hele wereld en uit hij zich in vele disciplines. Deze Dutch Master noemt zichzelf niet alleen tattookunstenaar maar ook schilder, schrijver, verzamelaar, wereldreiziger. Het schijnt dat deze babyboomer het vak van /artist heeft uitgevonden … Recent verschenen er twee prachtige boeken van zijn hand: Schiffmacher, Royal Blue Tattoo waarin hij de Nederlandse traditie van Delfts Blauw projecteert op de menselijke huid. En bij het toonaangevende TASCHEN kwam in 2021 het oversized boek TATTOO. 1730s-1970s. Henk Schiffmacher’s Private Collection uit waarin hij ons meeneemt op een tijdreis door zijn kennis en unieke privécollectie.

Daan van Hooff
Daan van Hooff werd 21 jaar geleden geboren in Apeldoorn. Rond zijn zestiende ontdekte hij de wereld van traditioneel tatoeëren en sindsdien is het niet meer uit zijn leven weg te denken. Zijn grootste interesse heeft hij voor het schilderen en tatoeëren van “traditional tattoo-ontwerpen”. Sinds 2021 werkt Daan in de Shop van één van zijn grootste idolen: Henk Schiffmacher.

ProgrammareeksDutch Masters

In Dutch Masters nodigen “meesters” – de gevestigde namen - uit die in gesprek gaan met één Dutch Talent, een gast die we namens de ‘master’ uitnodigen; een jonge, talentvolle maker waarmee ze hebben gewerkt of die ze van afstand stilletjes bewonderen.