Wat eten we morgen? Dat is de vraag die centraal staat in dit programma. We gaan in gesprek over duurzaam én gezond eten. Uiteraard is het belangrijk om goed voor onszelf te zorgen, maar daarbij mogen we de mensen, dieren en natuur in de wereld om ons heen niet vergeten. Hoe ziet een gezond voedingspatroon eruit? Waaruit bestaat de schijf van vijf in 2050? Wat is de milieubelasting van populaire voedingsmiddelen? Wat betekent gezond leven? We gaan in gesprek met voedseldenkers, huisartsen en andere experts uit de keten.

Pakhuis de Zwijger zendt dagelijks online programma's uit via de LIVECAST. Meepraten kan via de Zoom link in je reserveringsmail.

© Saskia Wesseling Photography

Dit programma is ontwikkeld door
Sara de Boer
Programmamaker Duurzame Stad
De moderator van dit programma is
Lotte Sluiter
Moderator
In samenwerking met
Mediapartner
ProgrammareeksDe Maaltijd van Morgen

Nederland is de tweede landbouwexporteur van de wereld. We verbouwen heel veel voedsel op een efficiënte manier. Deze productie op grote schaal zorgt voor het verlies van biodiversiteit, klimaatverandering en vervuiling. We moeten ons voedselsysteem hervormen op een manier dat er voldoende en gezond voedsel voor iedereen is, maar ook op een manier dat natuur en milieu kunnen herstellen. Wat betekent dit voor ons voedselsysteem? In deze programmareeks duiken we in het voedselsysteem en ons voedselpatroon van de toekomst. We nemen een kijkje in de keuken ‘van morgen’ met nieuwe recepten en met de voedselvisie 2050 als uitgangspunt. Deze visie is ontwikkeld door een team van voedseldenkers, onder leiding van Wageningen Universiteit. We behandelen vragen als: hoe creëren we een gezond en duurzaam voedselsysteem? Wie hebben we daarvoor nodig? Wat is nu al mogelijk en welke innovaties zijn nodig? Welke voorbeelden bestaan er op nationale en internationale schaal? Met als belangrijkste vraag: wat eten we morgen?