Nadat er op 10 mei Palestijnse gezinnen uitgezet dreigden te worden uit de Palestijnse wijk Sheikh Jarrah in Oost-Jeruzalem, om plaats te maken voor Israëlische kolonisten, vond er opnieuw een escalatie plaats van geweld met wederzijdse raketaanvallen. Deze strijd tussen Israël en Palestina is er één die al heel lang tussen twee ongelijke machten gevoerd wordt. De voortdurende kolonisatie van Palestina is wereldwijd een onderwerp van discussie en debat en niet alleen in Nederland leidt dit tot steeds meer solidariteit met de Palestijnen. In het bijzonder vanuit humanitair oogpunt.

Pakhuis de Zwijger zendt dagelijks online programma's uit via de LIVECAST. Meepraten kan via de Zoom link in je reserveringsmail.

We gaan in gesprek met verschillende Palestijnse Nederlanders over hun eigen ervaringen, zowel in Palestina als in Nederland. Over hoe je je solidair kan tonen met de Palestijnen, vanuit de mensenrechtensituatie en het specifieke recht op zelfbeschikking. Hierbij kijken we naar de huidige solidariteit met Palestijnen in Nederland en halen we reacties op vanuit de politiek en berichtgeving in de media. Daarnaast delen verschillende individuen en organisaties die zich inzetten om meer steun en solidariteit te creëren hun ervaringen en laten zien hoe zij zelf op verschillende manieren bijdragen.

Dit programma is ontwikkeld door
Max de Ploeg
Programmamaker Inclusieve Stad en Projectleider Week Tegen Racisme
Julia Muller
Programmamaker Onderwijs, FemCity en Inclusieve Stad
Juliënne Beijer
Programmamaker Sociale Stad
De moderator van dit programma is
Fadoua Alaoui
T.V. Host & dagvoorzitter
In samenwerking met