Amsterdam wordt drukker, duurder en minder groen en dit heeft invloed op onze gezondheid. In de grootste stad van Nederland is het soms lastig om gezond en duurzaam te leven. Wat kunnen we doen om Amsterdam nog fitter, meer bloeiend en veerkrachtiger te maken? Om hier een antwoord op te vinden duiken we in de feiten en cijfers over de gezondheid van Amsterdam en al haar inwoners. Dit doen we aan de hand van De Gezonde Stad Monitor, waarin elk jaar de voortgang van de duurzame ontwikkeling van Amsterdam wordt bijgehouden. Dat gebeurt op zes thema’s: voedsel, groen, lucht & vervoer, energie, water en circulariteit. Deze avond staat het thema voedsel centraal, want daar valt nog heel wat winst te behalen. In Nederland wordt jaarlijks 2 miljard kilo aan voedsel weggegooid, dat is genoeg om 5 miljoen mensen een jaar lang van eten te voorzien. Deze avond duiken we in het voedselvraagstuk voor de stad Amsterdam: hoe zorgen we voor minder voedselverspilling?

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Annick Mantoua
Directeur De Gezonde Stad
Mediapartners