Straks mag de culturele sector haar deuren weer openen. Daar kijken we reikhalzend naar uit, maar of we helemaal teruggaan naar hoe het was? Wat heeft digitalisering ons opgeleverd, wat willen behouden en hoe vind je een balans tussen digitale en fysieke activiteiten? In deze sessie voor creatieve makers maak je kennis met kunstenaars en organisaties die een hybride praktijk hebben of hebben opgezet: projecten waarin de digitale en live elementen als vanzelfsprekend samenkomen.

Na het programma praten we nog verder met de sprekers in Zoom.
Wil je daaraan meedoen?

KIJK MEE VIA ZOOM.

Graag horen we wat jullie van het programma vonden. VUL DE ENQUETE IN.

Meer informatie over de sprekers:

Irma Enklaar is zelfstandig museumprofessional en werkt al ruim 20 jaar in de museumeducatie, de laatste 13 jaar als ZZP-er. Als projectleider, initiator en ontwikkelaar van diverse onderwijsprogramma’s laat ze jonge mensen kunst, cultuur en erfgoed op verschillende manieren ervaren, waarbij beleving centraal staat. Irma is een van de initiatiefnemers en ontwikkelaars van Groeistad, het digitale platform voor erfgoed in de klas. Irma is de afgelopen jaren o.a. werkzaam geweest als ontwikkelaar van de kindertentoonstelling ‘Superstraat’ in het Wereldmuseum Rotterdam en als interimmanager educatie & participatie van het Amsterdam Museum. Op dit moment werkt ze als projectleider vernieuwing van de vaste opstelling van het Verzetsmuseum en als adviseur onderwijs bij het Amsterdam Museum.

Gonca Yalçıner is manager educatie en participatie bij het Amsterdam Museum en sinds 2017 betrokken bij het museum. Gedurende deze periode was ze onder andere inhoudelijk leider van het project “Vrouwen van Nieuw-West” en was ze mede-auteur en beheerder van het visie- en positioneringsbeleid voor de afdeling Educatie. Tevens is Yalçıner in 2017 begonnen met een studie Psychologie aan de Open Universiteit. Van 2008 tot 2017 werkte ze bij Xerox. Bij Xerox Istanbul (2008 – 2014) was ze Operations Manager, en aansluitend was ze bij Xerox EMEA Senior Learning & Development Manager (2014 – 2017). Hier creëerde en implementeerde ze de eerste geformaliseerde training voor medewerkers en ontwikkelde ze evaluatieprogramma’s. Door haar ervaring heeft Gonca Yalçıner een uitgebreide kennis van kunsteducatie en ontwikkelprogramma’s, e-learning en talentmanagement programma’s.

Yvonne Franquinet is Hoofd Visuele Kunsten en Erfgoed bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Hiervoor was ze algemeen en artistiek directeur van o.a. Arcam (Architectuurcentrum Amsterdam) en het multidisciplinaire festival en productiehuis Huis en Festival a/d Werf. Zij zal een aantal projecten bespreken waarin analoog en digitaal samenkomen in een hybride kunstvorm.

Dit programma is ontwikkeld door DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering en het Amsterdams Fonds voor de Kunst en gefinancierd door de Gemeente Amsterdam.

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Meindert Bussink
journalist en docent
ProgrammareeksBekijk nu 8 afleveringen Digitale Daadkracht

Bekijk hieronder de 8 afleveringen van de reeks Digitale Daadkracht en vergroot je kennis over digitalisering in de kunst- en cultuursector. In het voorjaar 2021 is Digitale Daadkracht een reeks kennissessies over digitalisering opgenomen. De inhoud is actueler dan ooit in een tijdperk waarin online en offline steeds vaker samenvallen. Ontdek innovatieve ontwikkelingen op het gebied van digitale kunstbeleving en online cultureel aanbod en zet stappen om je eigen digitale strategie te bouwen. DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie en het Amsterdams Fonds voor de Kunst organiseren deze kennissessies voor culturele organisaties en creatieve makers. De Gemeente Amsterdam financiert de reeks om de cultuursector te ondersteunen bij het toekomstbestendiger maken van hun werkpraktijk.