Een intensief workshop-traject over maatschappelijke leiderschap voor jonge mensen uit het stadsdeel Nieuw-West.

De Nieuw Amsterdam Academie maakt jongeren uit Nieuw-West bewuster van hun omgeving en de actieve rol die ze hierin kunnen spelen. Dit doen we door de jongeren persoonlijke groei door te laten maken, kennis en netwerk aan te bieden en creatieve tools aan te reiken. Andere doelen van het programma zijn het creëren van nieuwe netwerken in de buurt en het openen van deuren voor de jongeren.

De Nieuw Amsterdam Academie heeft al meerdere keren plaatsgevonden, steeds in een andere vorm. In dit dossier kijken we terug op de eerdere edities. Wat hebben we gedaan? Wat is er geleerd? En hoe gaan we door?

Samengesteld door
Peter Both
Projectleider New Metropolis Nieuw-West
Start januari 2020: Jouw Kracht in Beeld

Wat hebben het maken van beeld en mindset met elkaar gemeen? In deze meerdaagse training zijn we met een groep van 6 jongeren gaan ontdekken waar ze goed in zijn, waar ze plezier uithalen en waar hun passie ligt. Met dit als basis leer je op een nieuwe manier naar jezelf kijken en nieuwe keuzes maken.

Vaardig
Vaardig
Start juli 2020 - Nieuw Amsterdam Academie Zomerprogramma 2020

Tijdens de zomer van 2020 hebben we een academie gedaan van zes weken. Een vol programma vol groeisessies, masterclasses en creatieve sessies rondom storytelling, fotografie en programma's maken.

Vaardig
Vaardig
Start febuari 2021 - Nieuw Amsterdam Academie Voorjaarsprogramma

Na het grote succes van de Nieuw Amsterdam Academie in 2020 hebben we in de voorjaarsvakantie van 2021 nieuwe editie gedaan. Lees hier onze aankondiging, over het traject en meer.

Vaardig
Vaardig