Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

AMSTERDAM URBAN INNOVATION WEEK 2013

De wereld om ons heen is in verandering. Amsterdam verandert mee. In die transitie is iets opmerkelijks gaande: in buurten en wijken steken Amsterdammers zelf de handen uit de mouwen. Tijdens de Amsterdam Urban Innovation Week van 15 tot 21 september belichten we de stad die in transitie is.

Het antwoord op de economische recessie, de terugtrekkende overheid en de noodzaak om te verduurzamen wordt voor een belangrijk deel gevormd door de inwoners van de stad. Zij nemen samen het initiatief door zelf hun huizen te bouwen, moestuinen met de buren aan te leggen, leegstaand vastgoed te beheren en hun wijk een impuls te geven. Amsterdammers willen de stad of buurt schoner, duurzamer en leefbaarder maken. Tijdens de Amsterdam Urban Innovation Week van 15 t/m 21 september brengen we de transitie waar de stad middenin zit in beeld. We zoomen uit op globaal niveau en proberen de beweging te duiden. En we zoomen in op inspirerende initiatieven uit Amsterdam en ver daarbuiten.

De AUIW is een initiatief van Pakhuis de Zwijger, PICNIC, Waag Society, Amsterdam Creative Industries Centre of Expertise, Amsterdam Smart City, Gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. De AUIW is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie.

Bekijk de volledige programmering per dag en meld je aan voor ons facebook evenement.

Toegangsprijzen
Toegang tot de programma's is gratis, tenzij anders aangegeven.
Studenten mogen overal gratis naar binnen op vertoon van een geldige studentenkaart (m.u.v. de Workshop Crowdfunding en design".)